torsdag den 14. august 2014

Grove Sandwichboller med Surdej





Jeg har aldrig lavet en surdej før nu, men det er jo oppe i tiden og giver virkelig lækkert brød, så jeg tænkte, at nu var det tiden at prøve. Og det er jo i virkeligheden ikke hverken svært eller særlig tidskrævende - heller ikke hvis man laver surdejen fra bunden hver gang. Jeg bagte disse meget grove sandwichboller, som virkelig smager af noget. Bollerne har en fin størrelse, og de passer derfor godt som en frokostsandwich, der kan fyldes med hvad som helst. De kan selvfølgelig også spises til morgenmad som en god og solid start på dagen.


Grove Sandwichboller med Surdej, 16 stk.


Ingredienser:

Dag 1:
2 dl. lunkent vand
5 g. gær
1 dl. rugmel
1 dl. grahamsmel

Dag 2:
2 dl. lunkent vand
1 dl. rugmel
1 dl. grahamsmel

Dag 3:
10 g. gær
5 dl. vand
150 g. grahamsmel
150 g. rugmel
50 g. solsikkefrø
50 g. hørfrø
50 g. sesamfrø
1 spsk. salt
1 spsk. sirup
1 spsk. kakao
ca. 500 g. hvedemel

Fremgangsmåde:

1. Dag 1: Rør gæren ud i vandet og rør de to slags mel i. Læg låg på og lad det stå på køkkenbordet til næste dag.

2. Dag 2: Rør vand og de to slags mel i dejen og læg igen låg på. Lad det stå på køkkenbordet til næste dag.

3. Dag 3: Hæld 400 g. surdej op i en stor skål og tilsæt vand. Rør gæren ud heri.

4. Tilsæt grahamsmel, rugmel, solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø, salt, sirup og kakao og rør godt.

5. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt. Lad den hæve lunt og tildækket 2 timer.

6. Ælt dejen igennem og del i 16. Form til runde eller aflange boller og læg på bagepapir på 2 bageplader. Hæver tildækket i 2 timer.

7. Bag 15-20 min ved 200 grader og lad bollerne afkøle på en rist.

8. Hvis du ønsker at gemme surdejen til en omgang boller mere, så tilsætter du 2 dl. vand, 1 dl. rugmel og 1 dl. grahamsmel og opbevarer surdejen i køleskabet til næste bagning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar