Suppesæsonen er godt i gang, og en af mine favoritter er butternut squash. Så en af årets første rigtige grønsagssupper skulle selvfølgelig være sådan en. Jeg fandt en opskrift med græskar, gulerødder og lækre asiatiske noter. Virkelig lækker og med lidt chili-bid. Jeg spiste suppen med et drys græskarkerner og lækkert brød.
Græskarsuppe med Gulerod til 4 personer
Ingredienser:
400 g. butternut squash (eller andet græskar)
300 g. gulerødder
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. sambal oelek
8 dl. vand
1 dåse kokosmælk 6 %
1½ grønsagsbouillonterning
3 kaffir limeblade
1½ tsk. stødt ingefær
2 tsk. salt
peber
2 spsk. limesaft
50 g. græskarkerner
salt
400 g. godt brød
Fremgangsmåde:
1. Skær Skær græskarret halvt igennem, fjern kernerne og skær skrællen af. Skær 400 g. græskarkød i tern. Skræl gulerødderne og skær i tern. Hak løg og hvidløg.
2. Steg grøntsagerne i olie 3-4 min.
3. Tilsæt sambal oelek, vand, kokosmælk, bouillonterning, limeblade og ingefær. Bring i kog og kog under låg 30 min.
4. Put græskarkerner og salt på en pande og rist til kernerne popper. Pas på de ikke brænder på.
5. Tag limebladene op ad suppen og blend med en stavblender til den er helt jævn. Varm igennem igen og smag til med salt, peber og limesaft. Server med græskarkerner og brød.
MUMS! Hvor ser det bare lækkert ud :-) Din blog er en stor inspirator for mig! Jeg blogger på min egen nytænkende sundhedsblog - www.cathrineyoga.dk
SvarSletGod dag!
Kh Cathrine :-)
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSlet