mandag den 22. september 2014

Stegt Kylling med Varm Kartoffelsalat og Rødbeder med Feta





En varm kartoffelsalat er en virkelig nem måde at skabe et alternativ til den traditionelle kogte kartofler. Det tager kun få minutter længere og ændrer retten markant. De friske krydderurter bringer desuden virkelig meget smag med sig. 

Rødbederne er i sæson lige nu, og de smager himmelsk når de koges eller bages og som her serveres med feta. 

Kartoffelsalaten og rødbederne kan serveres til meget andet kød end kylling. F.eks. en svinekotelet eller et par skiver røget laks.


Stegt Kylling med Varm Kartoffelsalat og Rødbeder med Feta til 2 personer


Ingredienser:

Kylling:
2 kyllingefilet'er
1 tsk. citronsaft
salt og peber
2 tsk. olie

Kartoffelsalat:
400 g. små nye kartofler
2 tsk. olivenolie
salt og peber
1 tsk. citronsaft
4 spsk. finthakket basilikum

Rødbeder:
400 g. rødbeder
4 tsk. balsamico
4 tsk. olivenolie
200 g. salattern 3 %
salt og peber
2 spsk. finthakket basilikum

Fremgangsmåde:

1. Skræl rødbederne og skær dem i skiver. Kog dem møre i letsaltet vand ca. 15 min.

2. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra og damp dem tørre et par minutter. Vend med olie, salt, peber, citronsaft og basilikum.

3. Hæld vandet fra rødbederne og vend dem med balsamico og olie. 

4. Drys citronsaft ud over kyllingefilet'erne og krydr med salt og peber. Steg i olie til de netop er gennemstegte.

5. Anret kylling, kartoffelsalat og rødbeder på to tallerkener. Smuldr feta over rødbederne, krydr med salt og peber og drys basilikum over. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar