tirsdag den 28. marts 2017

Chokoladeparfait med Hvid og Mørk Chokolade





Hjemmelavet is er noget af det bedste i verden, og der behøver ikke være en særlig anledning. Det må gerne bare være en helt almindelig tirsdag aften.

Parfait er per definition lavet på fed piskefløde og ikke ret meget andet, og for at gøre den en smule sundere erstatter jeg altid piskefløde med Maizena til piskning. Det smager stadig virkelig godt, men fedtindholdet er halveret.


Chokoladeparfait med Hvid og Mørk Chokolade, 1 liter


Ingredienser:

½ liter piskefløde
8 pasteuriserede æggeblommer
120 g. flormelis
2 tsk. vanillesukker
100 g. hvid chokolade
100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde:

1. Smelt de to slags chokolade i to små skåle over hver deres vandbad.

2. Pisk piskefløden til skum og stil til side.

3. Pisk æggeblommer med flormelis og vanillesukker til det er lyst og skummende. Fordel ligeligt i to skåle.

4. Pisk hvid chokolade i den ene skål med æggemasse og mørk chokolade i den anden. 

5. Fordel piskefløden ligeligt i de to skåle og vend sammen med en dejskraber.

6. Beklæd en form der rummer mindst 1 liter (f.eks. en rugbrødsform) med husholdningsfilm og hæld først hvid ismasse og derefter brun ismasse i formen.

7. Dæk med film og sæt i fryseren til næste dag. Lad isen stå på køkkenbordet 15-20 min før servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar