Kyllingen i denne opskrift er egentlig bare helt almindelig stegt kylling. Det særlige er saucen. Den søde chilisauce med parfumeret basilikum er virkelig lækker. Man dypper bare kyllingen i den. Retten kan også serveres som en snack eller en del af et tapasbord.
Jeg spiste kyllingen med marokkanske linser.
Kylling med Sød Chili og Basilikumsauce til 2 personer
Ingredienser:
250 g. kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
2 tsk. olie
1 stor håndfuld basilikumblade
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. fennikelfrø
3 spsk. sød chilisauce
1 tsk. limesaft
salt og peber
Fremgangsmåder:
1. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olie.
2. Blend basilikum, olie, salt og peber til en glat masse. Tilsæt evt. en smule vand, hvis blenderen ikke tager fat.
3. Rør basilikumolien sammen med sød chilisauce og limesaft.
4. Knus fennikelfrøene i en morter og rør det i saucen. Server som dippingsauce til kylling.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar