torsdag den 23. oktober 2014

Marokkanske Linser




Linser er et virkelig overset tilbehør, som det godt kan betale sig at kaste sig ud i. Linser har et højt indhold af både proteiner og kostfibre, så i disse pasta- og risforskrækkede tider er de et rigtig fint alternativ. 

De fleste tænker på en smattet masse, når man siger linser, og det er også vigtigt at man bruger de rigtige linser til den ret man laver. Hvis linserne skal være faste, som f.eks. i denne ret, så skal man bruge grønne puy eller sorte belugalinser. Til supper og gryderetter, hvor linserne skal koge ud bruges røde, gule og almindelige grønne linser. Bruges de faste linser, så bliver retten et hit.

Marokkanske Linser til 2 personer


Ingredienser:

100 g. puy-linser

½ løg
2 fed hvidløg
2 tsk. olie
1½ spsk. tomatpure
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
3/4 tsk. peber
½ tsk. sukker
½ bdt. persille
1 tsk. citronsaft
salt
1 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Kog linserne i letsaltet vand ca. 15 min. Hæld vandet fra.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg det i olie ca. 5 min til det er blødt. 

3. Tilsæt tomatpure, paprika, spidskommen, peber, sukker, linser og et godt drys salt. Tilsæt 1½ dl. vand og bland godt. Kog 5-6 min til saucen er godt tyk. 

4. Hak persillen og tilsæt den sammen med citronsaft. Bland godt og server dryppet med olivenolie. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar