torsdag den 9. oktober 2014

Sursøde Gulerødder




Først og fremmest undskyld stilheden den sidste uge. Fullrate besluttede at jeg ikke lige skulle have net i en periode, men det er heldigvis gået i orden igen, og der kan komme mad på bloggen. Det gode er jo, at jeg har lavet en masse spændende mad i mellemtiden, så der er masser af indlæg klar. 

Jeg lavede disse gulerødder som et hurtigt tilbehør til en kød og kartoffelret, og det fungerede rigtig godt. Saucen på gulerødderne er virkeligt lækker - sød og spicy - og gulerødderne kan spises til mange forskellige typer retter.

Sursøde Gulerødder til 2 personer


Ingredienser:

400 g. gulerødder
2 tsk. olie
½ tsk. sambal oelek
1 fed hvidløg
1 skalotteløg

1 tsk. maizena
3 spsk. eddike
3 spsk. sukker
4 spsk. tomatpure
1 spsk. sojasauce

Fremgangsmåde:

1. Skræl gulerødderne og skær dem i store skiver på skrå. Hak hvidløg og skalotteløg fint.

2. Steg hvidløg og sambal oelek kort i olien i en wok. Steg gulerødderne med i 5-10 min til de er møre.

3. Bland maizena, eddike, sukker, tomatpure og sojasauce i en lille gryde og bring i kog. Kog kort til saucen tykner lidt.

4. Hæld saucen over gulerødderne og tilsæt løg. Varm igennem og server.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar