torsdag den 8. januar 2015

Citron-Mazarin med Hvid Chokolade og Pistacienødder





Jeg har en stor svaghed for citron og det gælder både i det søde og det salte køkken. Jeg er også vild med marcipan og mazarinkager, så da jeg fandt denne opskrift på en citron-mazarin måtte den prøves. Kagen er virkelig nem fordi den pyntes lige når den kommer ud af ovnen og er klar til spisning kort efter. Den bliver dog kun bedre af at stå til næste dag.

Ugens tema: Det store kagebord


Citron-Mazarin med Hvid Chokolade og Pistacienødder, 12 stykker


Ingredienser:

250 g. blødt smør
250 g. sukker
200 g. marcipan
1 usprøjtet citron
3 æg
250 g. mel
1 tsk. bagepulver
100 g. hvid chokolade
25 g. hakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:

1. Pisk smør og sukker luftigt med en el-mikser. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt. 

2. Riv marcipanen på den grove side af rivehjernet og riv citronskallen på den fine. Pres saften af citronen. 

3. Tilsæt marcipan, citronskal og citronsaft og pisk.

4. Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen. 

5. Fordel dejen i en smurt bradepande ca. 20 x 25 cm. og bag ca. 30 min ved 160 grader. 

6. Hak chokoladen og fordel den på kagen lige når den kommer ud af ovnen. Lad chokoladen smelte, fordel den jævnt med en kniv og drys nødder over. Lad den køle helt af. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar