fredag den 16. januar 2015

Krydret Thailandsk Wok med Kylling




Jeg kender bedst thailandsk mad som retter med karrypasta og kokosmælk, men der er mange andre typer retter. Denne wok er baseret på sojasauce og en særlig thailandsk krydderblanding, og den er derfor langt sundere. Smagen er spicy og helt i top - krydderiblandingen blev med det samme en af mine favoritter - og der er masser af grøntsager.

Thailandsk 7-krydderi fås i asiatiske butikker og supermarkeder. Jeg havde noget svært ved at finde det, men hvis man spørger personalet, så ved de hvad det er. 

Ugens tema: Squash

Krydret Thailandsk Wok med Kylling til 2 personer


Ingredienser:

2 tsk. olie
1 fed hvidløg
2½ cm. frisk ingefær
1 rød chili
250 g. kyllingebryst
2 tsk. thailandsk 7-krydderi
2 røde peberfrugter (eller en rød og en gul)
1 lille squash
100 g. bambusskud (fra dåse)
1 spsk. portvin eller sherry (eller æblejuice)
1 spsk. sojasauce
1 spsk. hakket koriander
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Skær kylling og peberfrugt i strimler. Halver squash på langs og fjern kernerne. Skær i skiver.

2. Varm olien i en wok og steg hvidløg, ingefær og chili ca. 30 sekunder.

3. Tilsæt kylling og 7-krydderi og steg til kyllingen er brunet på alle sider.

4. Tilsæt peberfrugt, squash og bambusskud og steg til grøntsagerne er møre.

5. Tilsæt portvin, sojasauce og koriander og kog kort. Smag til med salt og peber og server med kogt jasminris. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar