søndag den 18. januar 2015

Maurisk Squashsalat





Ugens sidste indlæg om squash bliver lidt anderledes end de øvrige. I løbet af ugen har jeg tilsat squash til forskellige - især asiatiske - retter, men i dag bliver squash'en omdannet til en kold salat, der spises som tilbehør. Retten er spansk. 

Den mauriske squashsalat skal laves enten dagen i forvejen eller tidligt samme dag, da den skal have tid til at stå og køle helt af i køleskabet. Det er en virkeligt lækker salat der egner sig fint som gæstemad. 

Jeg tilsætter først rosiner lige før servering, da jeg ikke bryder mig om udblødte rosiner. Hvis du gerne vil have rosinerne bløde skal de bare i sammen med resten af ingredienserne. 

Ugens tema: Squash


Maurisk Squashsalat til 2 personer


Ingredienser:

1 spsk. olie
2 fed hvidløg
2 små eller 1 stor squash
20 g. pinjekerner
40 g. rosiner
3 spsk. finthakket mynte
2 spsk. citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skær squash igennem på langs og fjern kernerner. Skær i skiver.

2. Varm olien i en wok og steg hvidløg 1-2 min, så olien tager smag. Tag hvidløget op og smid det væk.

3. Steg squash til det er mørt. Hæld i en plastbøtte.

4. Tilsæt pinjekerner, mynte og citronsaft og krydr med salt og peber. Sæt på køl mindst 4 timer og gerne til næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar