mandag den 19. januar 2015

Græsk Salat - og nyt ugetema: Feta
Ugens tema: Feta

Førhen - det er faktisk ikke ret længe siden - kunne man i Danmark spise enten fedtfattig eller cremet feta. Der var ingen produkter med et fedtindhold under 25, som var andet end tørre og kedelige. Det er slut nu! Cheasy har lanceret en cremet feta i blok med 8 % fedt, og den smager virkelig godt og slet ikke fedtfattig. Det er denne feta der danner udgangspunkt for ugens tema, men ønsker du at bruge en almindelig fed feta, så gør du bare det. En feta i blok, som du selv skærer ud eller smuldrer, giver helt klart det bedste resultat.

Ugens opskrifter:
Græsk salat
Pasta med kylling og feta
Pitabrød med spicy frikadeller og græsk salat
Græske hakkebøffer med tzatziki
Græsk Omelet

Græsk salat finder man i mange varianter, så jeg har valgt min egen favorit her. De marinerede løg giver lidt kant uden at blive for stærkt, og oliven er en af mine allerstørste svagheder - især de grønne. Salaten blev ikke særlig pænt, så jeg har lavet lidt om på proceduren i opskriften, så fetaen skal drysses over til sidst i stedet for at røres i salaten.


Græsk salat til 2 personer som tilbehør


Ingredienser:

1 lille rødløg
½ tsk. tørret oregano
1 spsk. hvidvinseddike (eller anden eddike)
2 tsk. olivenolie
2 store tomater
½ agurk
60 g. oliven (jeg foretrækker grønne)
1/4 bdt. frisk oregano
salt og peber
100 g. feta i blok

Fremgangsmåde:

1. Skær løget halvt over og skær i tynde skiver. Vend med oregano, eddike og olivenolie. Dæk til og lad det trække mindst 2 timer.

2. Skær tomater i store tern. Skær agurken i kvarte på langs og skær i brede stykker. Bland tomat og agurk med løg, oliven og grofthakket oregano. Krydr med salt og peber.

3. Anret salaten på to tallekener og smuldr feta over. Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar