tirsdag den 3. marts 2015

Yoghurt-is med Blåbær





Ugens tema: Blåbær

Blåbær er særlig oplagt i det søde køkken, og nogle gange må det søde godt være sundt nok til, at det kan spises på en helt almindelig tirsdag aften - uden at springe kalorieregnskabet. Denne is er baseret på yoghurt, bær og sukker. Så kun sukkeret indeholder en høj mængde kalorier. Jeg tænker, at en del af det sagtens kan erstattes af sødemiddel - måske endda det hele. 

Isen kan fint køres på ismaskine og spises samme dag, men har man ikke en ismaskine følger man bare opskriften og spiser dagen efter.


Yoghurt-is med Blåbær til 2 personer


Ingredienser:

150 g. blåbær
250 g. græsk yoghurt 1 % (eller anden variant)
60 g. sukker
15 g. glukosesirup eller honning

Fremgangsmåde:

1. Hæld blåbær i en tætmasket si og mas dem med hænderne. Pres dem igennem sien til der kun er skind tilbage. 

2. Bland blåbærpure med yoghurt, sukker og glukosesirup og blend med en stavblender til en jævn masse.

3. Sæt i fryseren 20 min og pisk igennem med en el-mikser. gentag 3 gange.

4. Hæld massen i to portions-forme og frys til dagen efter eller længere. Tag ud af fryseren 30 min før servering.

2 kommentarer:

  1. Mmm det ser virkelig lækkert ud :)

    Jeg er glad for jeg har fundet din blog, der ser ud til at være mange spændende ting :)

    Mvh Tina Westergaard
    http://www.madformadelskere.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina

      Det er jeg super glad for at du synes. Jeg vil lige tage et kig på din også :)

      Hilsen,
      Tina

      Slet