mandag den 23. marts 2015

Krydret Kylling i Karry - og nyt ugetema: Karry




Ugens tema: Karry

Vi har den alle stående på krydderihylden - den helt almindelige gule karry, som kan købes i alle supermarkeder. Nogle af os er gode til at bruge karryen i mange forskellige sammenhænge, og andre holder sig til de velkendte boller i karry. Men uanset så er mulighederne med sådan et glas karry uendelige, og jeg vil runde nogle af mulighederne i denne uge. 

Ugens opskrifter:

Krydret kylling i karry
Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing
Karry-hummus
Krydret tortilla 
Karrysuppe med ovnbagt fisk og forårsløg




Dagens opskrift er den indiske søster til vores kylling i karry. Karryen indgår i en hjemmelavet karrypasta, som tilsættes kylling og kikærter og spises med naan brød til. Retten er lidt spicy, men da karrypastaen er hjemmelavet, er det super nemt at regulere styrken. 


Hjemmelavet karrypasta

Krydret Kylling i Karry til 2 personer


Ingredienser:

1 løg
2 fed hvidløg
3 cm. ingefær
1 rød chili
1 spsk. karry
1/4 tsk. gurkemeje
½ tsk. paprika
1 tsk. salt
1 tsk. olie
10 g. frisk koriander
1/4 terning hønsebouillon
2 dl. vand
250 g. kyllingebryst
½ ds. kikærter

Creme fraiche
Naan brød
Hakket koriander

Fremgangsmåde:

1. Put løg i både, hvidløg, skrællet ingefær, chili uden kerner, karry, gurkemeje, paprika, salt, olie og koriander i en høj skål og blend til en glat karrypasta.

2. Steg karrypastaen 10 min ved svag varme i en slip let gryde. Rør jævnligt rundt.

3. Tilsæt hønsebouillon og vand og bring i kog. Læg kylling i tern i gryden og kog ved svag varme uden låg 20 min. 

4. Tilsæt kikærter og varm godt igennem. Smag igennem og jævn evt. saucen lidt. Server drysset med koriander, med en klat creme fraiche og med naan brød til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar