mandag den 4. maj 2015

Bagt Pasta med Bechamelsauce og Broccoli - og nyt ugetema: Gratineret Pasta




Ugens tema: Gratineret Pasta

De fleste kan godt lide pasta. Men endnu bedre er det, hvis pastaen er omgivet af sauce og ost og gratineret i ovnen. Udfordringen i denne uge bliver ikke at få den gode smag frem. Den bliver at få kalorierne ned og fotokvaliteten op. Det sidste garanterer jeg ikke, men det første skal nok lykkes.

Ugens opskrifter:
Bagt pasta med bechamelsauce og broccoli (tilbehør)
Pastagratin med chorizo og mozzarella (hovedret)
Pasta i fad med baconsvøbte koteletter og bønner (hovedret)
Macaroni and cheese med bøf (hovedret)
Pasta med kylling og spinat (hovedret)

Dagens opskrift er et rigtig lækkert tilbehør til det meste kød. Jeg spiste et stykke stegt laks, men kylling og svinekød er bestemt også gode muligheder. Derudover spiste jeg en tomatsalat.

Bagt Pasta med Bechamelsauce og Broccoli til 2 personer


Ingredienser:

100 g. pasta
150 g. broccoli
75 g. revet ost

2 dl. mælk
2 tsk. maizena
salt og peber
½ tsk. sennep

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og læg broccoli i små buketter ned i gryden. Læg låg på og lad gryden stå et par minutter.

2. Bring mælken i kog og jævn med maizena rørt op i lidt vand. Tilsæt gerne lidt af pastavandet også. Smag til med sennep, salt og peber. 

3. Hæld vandet fra pasta og broccoli og rør saucen i sammen med halvdelen af osten. Hæld det i et ildfast fad.

4. Drys resten af osten på retten og gratiner 10 min ved 225 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar