søndag den 27. september 2015

Butterchicken med Garam Masala




Varme, indiske gryderetter behøver ikke at tage flere timer at lave. Retter med kylling tager typisk ikke ret lang tid, og de smager himmelsk alligevel. 

Butterchicken er, som navnet antyder, lidt af en fedtet sag, men i denne version er smørret taget ud og erstattet med en noget mindre mængde olie. Tilbehøret er naan og mangochutney, så det går lynhurtigt. Server gerne en raita til.

Butterchicken med Garam Masala til 2 personer


Ingredienser:

4 cm. frisk ingefær, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 chili grøn eller rød, finthakket
½ bdt. koriander, finthakket
2 kyllingebryster i strimler
1 spsk. olie
2 løg i tynde både
2 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala
1 ds. hakkede tomater
200 g. græsk yoghurt 10 % (eller 0,5 % rørt med 1 tsk. mel)
salt 

1 bdt. koriander
2 store eller 4 små naanbrød
mangochutney

Fremgangsmåde:

1. Blend ingefær, hvidløg, chili og koriander sammen. De kan også hakkes meget fint i hånden.

2. Steg kylling i olie til det er brunt.

3. Tilsæt løg og steg til de er bløde og klare, men ikke tager farve.

4. Tilsæt ingefærblandingen, spidskommen, gurkemeje, garam masala og varm godt igennem under omrøring.

5. Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre 15-20 min under låg. 

6. Rør græsk yoghurt i retten og varm godt igennem. Smag til med salt.

7. Server i skåle med naanbrød og mangochutney. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar