En dansk klassiker, der smager rigtig godt at lørdagshygge.
Culottesteg og Flødekartofler med Pastinak til 4 personer
Ingredienser:
1,2 kg. kartofler
300 g. pastinak
1 løg
2 fed hvidløg
1 knsp. muskat
½ liter madlavningsfløde
1½ kg. okseculotte
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skræl pastinakkerne og skær dem i skiver. Hak løg og hvidløg fint.
2. Bland kartofler og grønsager og fordel i et ovnfast fad.
3. Bring madlavningsfløde i kog og krydr med salt, peber og muskat. Hæld over kartoffelfadet og sæt i ovnen 1 time ved 200 grader.
4. Skær senen af bagsiden af culotten og rids fedtet på forsiden i tern. Krydr med salt og peber.
5. Brun kødet på fedtsiden på en stor stegepande. Vend og brun den anden side. Læg i et ildfast fad og sæt i ovnen 35 min.
6. Tag kødet ud og dæk det med et viskestykke. Lad det hvile til kartoflerne er færdige.
7. Skær kødet i tynde skiver og server med kartofler og en skål salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar