søndag den 6. september 2015

Culottesteg og Flødekartofler med Pastinak




En dansk klassiker, der smager rigtig godt at lørdagshygge. 

Culottesteg og Flødekartofler med Pastinak til 4 personer


Ingredienser:

1,2 kg. kartofler
300 g. pastinak
1 løg
2 fed hvidløg
1 knsp. muskat
½ liter madlavningsfløde
1½ kg. okseculotte
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Skræl pastinakkerne og skær dem i skiver. Hak løg og hvidløg fint.

2. Bland kartofler og grønsager og fordel i et ovnfast fad. 

3. Bring madlavningsfløde i kog og krydr med salt, peber og muskat. Hæld over kartoffelfadet og sæt i ovnen 1 time ved 200 grader.

4. Skær senen af bagsiden af culotten og rids fedtet på forsiden i tern. Krydr med salt og peber.

5. Brun kødet på fedtsiden på en stor stegepande. Vend og brun den anden side. Læg i et ildfast fad og sæt i ovnen 35 min. 

6. Tag kødet ud og dæk det med et viskestykke. Lad det hvile til kartoflerne er færdige.

7. Skær kødet i tynde skiver og server med kartofler og en skål salat.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar