mandag den 7. september 2015

Krydrede Oksefrikadeller med Græsk Salat



Jeg elsker græsk salat. Kombinationen af de søde tomater, den salte feta og de smagfulde oliven er fantastisk, og det er derfor mad jeg spiser ofte. I denne omgang er det sammen med krydrede oksefrikadeller og et pitabrød. 

Jeg køber den helt fedtfattige feta for at holde kalorierne nede, men det bliver naturligvis ikke dårligere af den fuldfede.

Krydrede Oksefrikadeller med Græsk Salat til 2 personer


Ingredienser:

Frikadeller:
200 g. hakket oksekød
1 lille løg, finthakket
salt og peber
½ æg
½ dl. rasp
1 spsk. finthakket timian
1 spsk. finthakket basilikum
1 fed finthakket hvidløg
½ dl. mælk
1 spsk. olie

Salat:
4 tomater i grove tern
½ agurk i tern
½ rødløg, finthakket
2 tsk. olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk. citronsaft
100 g. feta i tern
50 g. grønne oliven uden sten
2 spsk. finthakket basilikum
salt og peber

2 pitabrød, helst fuldkorn

Fremgangsmåde:

1. Rør kød sammen med løg, salt, peber, æg, rasp, timian, basilikum og hvidløg. Rør mælken i. 

2. Form til 8 frikadeller og steg dem i olie. 

3. Vend tomater, agurk, rødløg, olivenolie, hvidløg, citronsaft, salt og peber sammen. 

4. Anret salaten på to tallerkener og drys feta, oliven og basilikum over. Anret frikadellerne og varme pitabrød på tallerkenerne. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar