tirsdag den 29. september 2015

Hakkebøffer med Smagfuld Grønsagssauce





Nogle gange trænger den brune sauce til at blive skiftet ud, og det er det, jeg har gjort, i denne opskrift. Saucen er en løgsauce af forårsløg, der giver en lækker grøn farve. Resten er som det plejer. 


Hakkebøffer med Smagfuld Grønsagssauce til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket oksekød
salt og peber
½ spsk. olie

4 forårsløg
½ spsk. olie
1 tsk. tørret merian eller estragon
1½ dl. vand
½ terning grønsagsbouillon
½ dl. mælk
salt og peber

400 g. kartofler

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand.

2. Form kødet til 2 hakkebøffer og krydr med salt og peber. Steg i olie.

3. Snit forårsløg i skiver og steg kort i olie. 

4. Tilsæt vand, bouillon og merian eller estragon og kog ca. 5 min under låg.

5. Hæld saucen i en smal kande og tilsæt mælken. Blend med stavblenderen til saucen er rimelig glat.

6. Varm saucen igennem i gryden og smag til med salt og peber.

7. Server kartofler og bøf med saucen og grønt efter dit valg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar