lørdag den 19. september 2015

Mazarintærte med Hasselnødder og Hvid Chokolade




Jeg fandt denne opskrift i et blad under emnet "julekager", men den kan sagtens spises resten af året, og er virkelig god som dessert til en god kop kaffe. 

Mazarintærte m. Hasselnødder og Hvid chokolade, 8 stykker


Ingredienser:

Mørdej:
150 g. smør
100 g. flormelis
1 knsp. salt
250 g. mel
1 æg

Mazarinmasse:
250 g. marcipan
275 g. sukker
125 g. blødt smør
4 æg

50 g. hasselnøddeflager
100 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde:

1. Blend smør, flormelis, salt og mel i en foodprocessor eller lignende til det ligner rasp.

2. Pisk ægget sammen og blend det med melblandingen ganske kort. Hæld det i en skål og saml dejen. Tilsæt lidt koldt vand hvis den er for tør. Stil i køleskab mindst 30 min.

3. Riv marcipanen på den grove side af råkosthjernet og pisk sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et ad gangen. 

4. Rul mørdejen ud på et meldrysset bord og beklædt en smurt tærteform (ca. 24 cm. i diameter) med dejen. Hæld fyldet på og drys hasselnøddeflager øverst. Bag ca. 30 min ved 175 grader til toppen er brun. Kagen er blød når den kommer ud af ovnen men sætter sig når den køler af.

5. Når kagen er kølet godt af smeltes chokoladen over vandbad og fordeles i tilfældige striber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar