lørdag den 7. november 2015

Honningkager





Honningkager er lidt af et projekt, som gerne skal startes midt i november, hvis du skal bruge kagerne ved juletid. Men det er også en af de fineste værtindegaver, så lav en ordentlig bunke og tag dem med i fine cellofanposer, når du skal ud til julens sammenkomster. 

Der er tre processor i honningkagebagningen. Dejen skal startes og hvile i lang tid - gerne over 1 måned. Så skal dejen laves færdig og kagerne bages. Herefter skal de igen hvile inden de pyntes. Det der med at pynte er ikke min spidskompetence, men kagerne kan blive rigtig fine. Jeg ville gerne have haft glansbilleder på nogle af mine, men det lykkes mig desværre ikke at finde glansbilleder nogen steder, så jeg nøjedes med at overtrække bunden med chokolade og pynte toppen med knækglasur. 






Honningkager, ca. 25 stk.


Ingredienser:

Fordej:
450 g. honning (fast)
200 g. rugmel
200 g. hvedemel

Kagedej:
2 tsk. potaske
3 æggeblommer
2 tsk. hjortetaksalt
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt muskat
½ tsk. stødt kardemomme
evt. lidt vand

Pynt:
250 g. mørk chokolade
1 æggehvide
150 g. flormelis

Fremgangsmåde:

1. Ælt honning, rugmel og hvedemel sammen til en fast dej. Den skal være meget fast men må ikke smuldre. Er den for tør kan du tilsætte lidt ekstra honning. Varm evt. honningen op til 35 grader, så er det lidt lettere. 

2. Pak dejen i en frysepose og sæt den i køleskabet mindst 14 dage - gerne op til 3 måneder.

3. Sæt dejen på køkkenbordet og lad den få stuetemperatur (3-4 timer).

4. Rør potaske ud i 1 spsk. vand og ælt det i dejen. 

5. Rør æggeblommer med hjortetaksalt og ælt det i dejen med krydderierne. 

6. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. ½ cm. tykkelse og stik runde eller hjerteformede kager ud. Jeg brugte et bredt glas. 

7. Bag kagerne ca. 14 min ved 170 grader og lad dem køle helt af. Læg kagerne i en kagedåse og lad dem hvile ca. 1 uge (de kan sagtens tåle at ligge i to).

8. Overtræk bunden af kagerne med smeltet chokolade og dekorer toppen med en glasur af æggehvide og flormelis. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar