søndag den 8. november 2015

Snaps med Vanille og Citron
Hvis du vil lave snaps til jul, så er det nu du så småt skal i gang. 

Jeg er ikke den helt store snapsedrikker, og det skyldes primært, at jeg ikke er særlig glad for smagen af kommen. En dildsnaps glider til gengæld ned, og det samme gør mange hjemmelavede snapse. Især hvis smagen overdøver sprutsmagen lidt. 

Snaps er desuden en fantastisk værtindegave til en julefrokost, da den kan indgå på bordet med det samme. Snaps er nemt at lave og bør laves i rigtig god tid. Jo længere snapsen har tid til at trække jo mere af den valgte smag får den. 

Snaps laves typisk på enten vodka eller Brøndum snaps (en smagfri snaps). Vodka egner sig bedst til de milde snapsetyper og Brøndum til kraftige krydderurter, krydderier og bær. Jeg har derfor brugt vodka i denne opskrift.

Jeg fik købt for store patentflasker, og det ser lidt fjollet ud, så sørg for at købe den rette størrelse eller lave ekstra snaps. 


Snaps med Vanille og Citron, 70 cl.


Ingredienser:

1 flaske vodka 70 cl.
2 gode tykke vanillestænger
1 citrongræsstængel
1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde:

1. Flæk vanillestængerne og sørg for at åbne dem godt. Skær citrongræsstænglen i kvarte på langs. Riv skrællen af citronen.

2. Fyld vanillestænger, citrongræs og citronskræl ned i vodkaflasken (hæld evt. en smule af) og sæt proppen på flasken igen. Stil den i køleskabet mindst 2 uger og gerne længere. Ryst flasken hver eller hver anden dag.

3. Hæld vodkaen gennem et klæde i en si og hæld den på patentflaske 75 cl. Læg evt. vanillestængerne ned i vodkaen igen, men undgå resten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar