mandag den 2. november 2015

Rissalat med Kikærter og Linser




Denne tilbehørsret kan sagtens bruges som en frokost. Trods de hvide ris er der masser af kostfibre og proteiner fra linser og kikærter, så den mætter godt. Salaten er vendt i en simpel citronoliedressing og smagt til med masser af koriander. Hvis man ikke bryder sig om koriander kan man bruge persille i stedet.

Rissalat med Kikærter og Linser til 4 personers frokost eller 6 personers tilbehør


Ingredienser:

300 g. basmatiris, gerne fuldkorn
200 g. grønne ærter
1 dåse grønne linser, drænet og skyldet
1 dåse kikærter, drænet og skyldet
1 bdt. forårsløg, skiver
½ dl. citronsaft
2 spsk. olivenolie
salt og peber
1 stort bdt. koriander, grofthakket

Fremgangsmåde:

1. Kog risene 10 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og køl dem af i koldt vand. Lad dem dryppe af.

2. Bland risene med ærter, linser, kikærter og forårsløg.

3. Rør citronsaft og olie sammen og krydr med salt og peber. 

4. Rør dressing og koriander i salaten og server.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar