fredag den 11. december 2015

Hvid Gløgg med Hyldeblomstsaft og Rom



En gang årligt inviterer jeg veninder til julehygge, og det involverer altid en ordentlig bunke hjemmebagte æbleskiver og en ny variant hvid gløgg. Jeg bryder mig ikke rigtig om den røde gløgg, og den hvide er et rigtig godt alternativ, da den er mindre vin-agtigt og sødere. 

Hvid Gløgg med Hyldeblomstsaft og Rom til 4 personer


Ingredienser:

1,5 dl. koncentreret hyldeblomstsaft (skal ikke blandes med vand)
25 g. rørsukker
1 vanillestang, flækket
2 cm frisk, skrællet ingefær
2 kanelstænger
5 hvide peberkorn
3 kardemommekapsler
1 flaske hvidvin
1 dl. hvid rom

Fremgangsmåde:

1. Hæld hyldeblomstsaft, rørsukker, vanillestang, ingefær og kanelstænger i en gryde. Læg peberkorn og kardemommekapsler i en tepose og læg dem i gryden. 

2. Bring i kog og kog 10 min ved svag varme under låg. Tag teposen, kanelstænger, vanillestang og ingefær op af gryden. 

3. Tilsæt hvidvin og varm langsomt op. Gløgg'en må ikke koge.

4. Rør rom i, hæld på glas og server. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar