Min far er vild med at være i køkkenet, og ikke så vild med søde sager, så årets julefrokostgave blev en hjemmelavet krydderolie og kryddereddike. De er super nemme at lave, og udfordringen var faktisk, at jeg ikke kunne få fat i patentflasker her op mod jul, og derfor måtte hjem i gemmerne og finde nogle flasker, fjerne etiketter osv. Men det lykkes og nu må jeg bare håbe, at gaven bringer glæde.
Krydderolie og -eddike, 2 flasker
Ingredienser:
Olie:
1 l. vindruekerneolie
1 spsk. hel koriander
1 spsk. hel spidskommen
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. tørrede chiliflager
2 fed hvidløg
1 flaske på 1 liter
Eddike:
1/2 liter æblecidereddike
2 fed hvidløg
4 kviste rosmarin
1 spsk. sorte peberkorn
1 flaske på 1/2 liter
Fremgangsmåde:
1. Hæld olien i flasken så den er næsten fuld.
2. Tilsæt koriander, spidskommen, peberkorn, chili og halverede hvidløgsfed til olien. Fyld evt. mere olie på så flasken fyldes. Husk den skal kunne rystes.
3. Lad flasken stå i en solfyldt vindueskarm 2 uger og ryst jævnligt. Si olien og tag den i brug.
4. Hæld eddiken i flasken så den er næsten fuld.
5. Tilsæt halverede hvidløgsfed, rosmarinkviste og peberkorn. Fyld evt. mere eddike på så flasken fyldes.
6. Stil flasken i en solfyldt vindueskarm 2-3 uger og tag den i brug.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar