En rigtig spansk paella smager af sommerferie og god tid, og det kan være svært at få den passet ind i en travl hverdag. Men her er et lynhurtigt alternativ, der kan bringe en smule af sommersolen på bordet på bare 20 minutter.
Nem Hverdags-Paella til 2 personer
Ingredienser:
½ spsk. olivenolie
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
½ tsk. røget paprika
½ tsk. tørret timian
100 g. aborio ris (eller grødris)
2 spsk. portvin eller sherry (kan udelades, men giver god smag)
½ dåse hakkede tomater
4½ dl. hønsebouillon
200 g. tigerrejer (eller noget andet fisk/skaldyr)
2 spsk. citronsaft
½ potte persille, hakket
Fremgangsmåde:
1. Varm olien i en mindre slip let gryde og steg løg og hvidløg blødt ca. 5 min uden at det tager farve.
2. Tilsæt paprika, timian og ris og steg 1 min.
3. Tilsæt portvin og kog til det er fordampet.
4. Tilsæt tomater og bouillon og krydr med salt og peber.
5. Lad retten småkoge 15 min uden låg. Det er vigtigt at gryden er så lille, at risene ikke koger tørre.
6. Tilsæt tigerrejer og citronsaft, læg lå på og lad retten koge 5 min til rejerne er gennemkogte.
7. Smag til og server med et drys persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar