Små græske frikadeller med en lækker solmoden tomatsalat og cremet tzatziki.
Græske Frikadeller med Tomatsalat og Tzatziki til 2 personer
Ingredienser:
Frikadeller:
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
peber
½ æg, sammenpisket
½ spsk. mel
1 lille løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
½ spsk. citronsaft
1 tsk. tørret oregano
2 spsk. hakket persille
2-3 spsk. koldt vand
1 spsk. olie
Salat:
400 g. godt modne tomater (køb tomat af god kvalitet)
50 g. feta
2 tsk. olivenolie
10 oliven, i kvarte
½ håndfuld basilikum, grofthakket
Tzatziki:
½ agurk
2 spsk. creme fraiche
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. citronsaft
salt og peber
2 stykker groft brød
Fremgangsmåde:
1. Rør kødet sejt med salt og rør peber i.
2. Tilsæt æg og rør godt. Tilsæt mel, hvidløg, citronsaft, oregano og persille. Rør vand i til konsistensen er passende.
3. Form små frikadeller og steg dem i olie 5-6 minutter.
4. Riv agurken groft og pres så meget vand ud du kan.
5. Rør agurk med creme fraiche, hvidløg, citronsaft, salt og peber.
6. Skær tomaterne i skiver og anret dem på et fad. Drys smuldret feta, oliven og basilikum over og dryp med olie.
7. Server frikadellerne med tomatsalat, tzatziki og brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar