Ugens
madplan er bygget op om pastaretter. Pastaretter får ofte skylden for at være
usunde retter, men hvis man vælger en fuldkornspasta i den rette mængde og
tilsætter masser af grønsager, god fisk og lignende, så er det slet ikke noget
problem at spise pasta i en hel uge.
Mine
madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden
har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og
jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem
hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.
Mandag: Pasta medSquash, Ærter og Skinke
En lækker og
meget nem pastaret med masser af forårets grøntsager og lækker, røget skinke.
Retten indeholder ikke sauce, men er fugtet med pastavand, så sundheden er helt
i top.
Arbejdstid:
25 min
Alternativer:
Squash og
ærter kan nemt erstattes med peberfrugt, forårsløg, gulerødder, majs,
edamamebønner og meget andet.
En lækker
vegetarlasagne fuld af gode grøntsager og masser af smag fra valnødder og
chili.
Arbejdstid:
25 min (plus
25 min i ovnen)
Alternativer:
Valnødder
kan erstattes af hasselnødder, mandler, pinjekerner og lignende.
Tip:
Skær resten
af forårsløgene i skiver og frys dem ned. De kan bruges direkte fra fryseren i
gryde- og panderetter.
Onsdag: Pasta medKylling, Citron, Brie og Hasselnødder og Salat af Ristede Gulerødder, Appelsinog Feta
En lækker pastaret
med en mere voksen smag og en lækker salat som tilbehør.
Arbejdstid:
25 min
Alternativer:
Brien kan
erstattes af f.eks. gedeost eller mozzarella.
Tip:
Brug resten
af brien som pålæg på brødet til morgenmaden eller i en sandwich med salat,
brie og skiver af pære.
Gem resten
af feldsalaten og server Sliders for hele familien og eventuelle gæster.
Torsdag: Pasta medTuncreme og Grøn Sesamsalat
Super nem
pasta med en lækker kold tuncreme. Bland pastaen og cremen og nyd den sammen
med Sesamsalaten.
Arbejdstid:
25 min
Tip:
Brug resten
af ricottaen i weekenden til en lækker omgang laks med ricotta til frokost.
Resten af
koriander kan hakkes groft og fryses ned. Så har du altid koriander klar til
varme retter. Køb dog frisk koriander, his den ikke skal varmes op.
Lady og
Vagabonden på en rolig fredag aften. Så er alle glade. Retten er naturligvis
god til børn, men to voksne kan også sagtens nyde den. Som tilbehør er der en
dejlig squashsalat. Brug resten af basilikum i stedet for timian på salaten.
Arbejdstid:
30 min
Weekend:
Lækkert til frokostbordet.
Lækkert lørdag aften, gerne kombineret med andre mini-retter.
Indkøbsliste:
Indkøbslisten
indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie,
æbleeddike
Kød:
200 g. røget
skinke i skiver (f.eks. Levevis)
200 g.
kyllingebryst
200 g.
hakket svinekød
Mejeri:
70 g.
parmesanost (køb et helt stykke og riv selv)
3 dl.
minimælk
1 kugle
mozzarella, gerne light
1 lille brie
1 bøtte
ricotta
150 g. feta
Frost:
200 g. ærter
Frugt og
grønt:
2 løg
5 fed
hvidløg
3 squash
300 g.
spinat
4 forårsløg
500 g.
gulerødder
2 tomater
200 g.
sukkerærter
1 bdt
radiser
1 bakke
feldsalat
1 potte
basilikum
1 bakke
koriander
1 lille
bakke karse
1 æble
1 Appelsin
Kolonial:
400 g.
pasta, helst fuldkorn
100 g.
lasagneplader, helst fuldkorn
50 g.
valnødder
15 g.
hasselnødder
1 dåse tun i
vand
1 lille glas
kapers
1 ds.
hakkede tomater
Basisvarer:
Maizena
jævner
Rasp
Sesamfrø
Muskat
Chilipulver
Limesaft
Citronsaft
Honning
Grækarkerner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar