fredag den 8. april 2016

Madplan uge 15 - Pasta

Ugens madplan er bygget op om pastaretter. Pastaretter får ofte skylden for at være usunde retter, men hvis man vælger en fuldkornspasta i den rette mængde og tilsætter masser af grønsager, god fisk og lignende, så er det slet ikke noget problem at spise pasta i en hel uge.

Mine madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.




En lækker og meget nem pastaret med masser af forårets grøntsager og lækker, røget skinke. Retten indeholder ikke sauce, men er fugtet med pastavand, så sundheden er helt i top.

Arbejdstid:
25 min

Alternativer:
Squash og ærter kan nemt erstattes med peberfrugt, forårsløg, gulerødder, majs, edamamebønner og meget andet.





En lækker vegetarlasagne fuld af gode grøntsager og masser af smag fra valnødder og chili.

Arbejdstid:
25 min (plus 25 min i ovnen)

Alternativer:
Valnødder kan erstattes af hasselnødder, mandler, pinjekerner og lignende.

Tip:
Skær resten af forårsløgene i skiver og frys dem ned. De kan bruges direkte fra fryseren i gryde- og panderetter.




En lækker pastaret med en mere voksen smag og en lækker salat som tilbehør.

Arbejdstid:
25 min

Alternativer:
Brien kan erstattes af f.eks. gedeost eller mozzarella.

Tip:
Brug resten af brien som pålæg på brødet til morgenmaden eller i en sandwich med salat, brie og skiver af pære.

Gem resten af feldsalaten og server Sliders for hele familien og eventuelle gæster.















Super nem pasta med en lækker kold tuncreme. Bland pastaen og cremen og nyd den sammen med Sesamsalaten.

Arbejdstid:
25 min

Tip:
Brug resten af ricottaen i weekenden til en lækker omgang laks med ricotta til frokost.
Resten af koriander kan hakkes groft og fryses ned. Så har du altid koriander klar til varme retter. Køb dog frisk koriander, his den ikke skal varmes op.


















Lady og Vagabonden på en rolig fredag aften. Så er alle glade. Retten er naturligvis god til børn, men to voksne kan også sagtens nyde den. Som tilbehør er der en dejlig squashsalat. Brug resten af basilikum i stedet for timian på salaten.

Arbejdstid:
30 min

















Weekend:


Lækkert til frokostbordet.












Lækkert lørdag aften, gerne kombineret med andre mini-retter.












Indkøbsliste:

Indkøbslisten indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie, æbleeddike

Kød:
200 g. røget skinke i skiver (f.eks. Levevis)
200 g. kyllingebryst
200 g. hakket svinekød

Mejeri:
70 g. parmesanost (køb et helt stykke og riv selv)
3 dl. minimælk
1 kugle mozzarella, gerne light
1 lille brie
1 bøtte ricotta
150 g. feta

Frost:
200 g. ærter

Frugt og grønt:
2 løg
5 fed hvidløg
3 squash
300 g. spinat
4 forårsløg
500 g. gulerødder
2 tomater
200 g. sukkerærter
1 bdt radiser
1 bakke feldsalat
 1 potte persille
1 potte basilikum
1 bakke koriander
1 lille bakke karse
 2 citroner
1 æble
1 Appelsin

Kolonial:
400 g. pasta, helst fuldkorn
100 g. lasagneplader, helst fuldkorn
50 g. valnødder
15 g. hasselnødder
1 dåse tun i vand
1 lille glas kapers
1 ds. hakkede tomater

Basisvarer:
Maizena jævner
Rasp
Sesamfrø
Muskat
Chilipulver
Limesaft
Citronsaft
Honning
Grækarkerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar