Uge 17 -
Tilbehør
Madplanen i
denne uge handler om tilbehør. Grill-sæsonen nærmer sig, og mange af os hænger
tit fast i det samme tilbehør gang på gang. Det samme gælder i den helt
almindelige hverdag, så her er muligheden for at få suppleret repertoiret. Jeg
vil foreslå et stykke kød eller lignende til alt tilbehøret, så madplanen stadig
indeholder både fisk og fjerkræ, men det kan skiftes ud, som du ønsker. Så hvis
du har noget kød i fryseren, der trænger til at blive spist, så er det i denne
uge. Husk dog at fjerne det nævnte kød fra huskesedlen.
Mine
madplaner indeholder altid mindst 1 dag med fisk og mindst 1 kød-fri dag. Maden
har oftest en forberedelsestid på max 30 min plus evt. tid i ovnen/gryden, og
jeg noterer, hvis en af dagene kræver længere tid. Indkøbslisten er til de fem
hverdagsretter til to personer. Weekendlækkerierne skal indkøbes ved siden af.
Mandag: Chili con Carne og Quesadilla med Avocado
Chili con
Carne kan naturligvis ikke laves på grillen, en quesadillaen egner sig både som
tilbehør til grillet kød og til gryderetter. Quesadillas er tortillapandekager
grillet på en grill eller stegepande og fyldt med ost og andre gode sager. En
rigtig mexicaner-klassiker.
Arbejdstid:
30 min
Tip:
Frys resten
af den revne ost. Så kan man nemt tage den mængde op, som man skal bruge.
Frys resten
af tortillas ned. De kan tages op enkeltvis. Du kan også bruge dem som
madpakke. Smør med friskost og læg skinke
eller laks og salat på. Rul sammen.
Husk:
Kog 4 store
(eller 8-12 små) kartofler til i morgen. Stil dem i køleskabet.
Tirsdag: Grillet Kyllingebryst og Kartoffelsalatmed Hvidløg og Peanuts.
En lidt
anderledes kartoffelsalat med masser af smag. Jeg foreslår et grillet/stegt
kyllingebryst og en skål grøn salat af 1 hjertesalat, 100 g. cherrytomater, 1½
avocado, ½ potte basilikum og 2 ferskner. Brug citronolie som dressing.
Kartoffelsalaten
er til 4 personer, så lav kun ½ portion.
Arbejdstid:
25 min
Tip:
Brug resten
af den græske yoghurt i en lækker smoothie med f.eks. banan og blåbær.
Brug det
andet hjertesalat under pålægget på madpakken. Eller lav en frokostsalat.
Gem resten
af peanuts og brug dem som drys på salater og karryretter.
Onsdag: Grillet Laks og Quinoasalat medAsparges, Jordbær, Edamame og Feta
En virkelig
sommerlig salat, som kan spises i haven til det meste grillede kød. Den er
bedst forår og sommer, hvor både jordbær og asparges har rigelig smag.
Arbejdstid:
25 min
Torsdag: Grillpølse og RustikBondesalat
Bondesalaten
er virkelig lækker med sine solmodne tomater, bløde mozzarella og store sprøde
brødcroutoner. Jeg synes, salaten er perfekt til grillstegte pølser, men en god
bøf er også virkelig lækkert til. Salaten kan også sagtens spises som den er.
Arbejdstid:
20 min
Husk:
Kog 500 g.
små kartofler og opbevar dem på køl til i morgen.
Fredag: Grillede Steaks og
Kartoffelsalat med Rødløg og Sennepsdressing. Serveret med Grillede Asparges.
Fredag er
steakdag! Eller det kunne det i hvert fald være. Lækkert kød der kun tager et
splitsekund at tilberede. Kartoffelsalaten er fuld af smag og kan serveres til
det meste grillede kød.
Asparges kan
enten grilles på en grill eller en pande. Overhæld dem med lidt olivenolie, groft
salt og resten af oreganoen. Smuldr 50 gram feta henover.
Arbejdstid:
20 min
Ugens kage eller brød: Sneglekage
En udvidet version af den velkendte kanelsnegl. Her er sneglene bagt sammen, så dejen er endnu mere blød og lækker, og sneglene er overhældt med masser af glasur og krymmel.
Weekendmad:
Roastbeefmed Valnøddekartofler og Smørstegte Grøntsager - Super lækker gæstemad, som er nem at lave.
Daim Islagkagemed Mandelbund - En dejlig islagkage, der kan spises året rundt.
Indkøbsliste:
Indkøbslisten
indeholder ikke disse basisvarer: Salt, peber, karry, paprika, sukker, olie,
æbleeddike
Kød:
2
kyllingebrystfileter
300 g.
hakket oksekød
2
laksefileter
2 store
grillpølser
2 oksesteaks
Mejeri:
1 dl. græsk
yoghurt
50 g. revet
ost
150 g. feta
2 kugler
mozzarella, gerne light
Frost:
100 g.
edamamebønner
2 stykker
groft brød (f.eks. Vores Frokoststykker fra Føtex/Bilka)
Frugt og
grønt:
1 kg. små
kartofler
2 rødløg
4 fed
hvidløg
1
hjertesalat
2 avocado
500 g.
cherrytomater
2 bdt.
asparges (a 4-500 g.)
1 bdt.
forårsløg
1 potte regano
2 potter basilikum
1 potte
mynte
1 potte
purløg
2 ferskner
250 g. jordbær
Kolonial:
1 ps. peanuts
2 store
tortillas, gerne fuldkorn
1 glas
jalapenos
1 dåse
chilibønner
1 dåse
hakkede tomater
120 g. lys
quinoa
½ dl.
mandler
12 sorte
oliven
50 g.
ciabattabrød
Basisvarer:
Sambal oelek
(eller anden chilisauce)
Flydende
honning
Grovkornet
sennep
Kapers
Balsamico
Ingen kommentarer:
Send en kommentar