søndag den 24. april 2016

Ricottakage med Kiwi




En lynhurtig dessertkage, som er mindre syndig end den smager. Kagen er uden smør og er baseret på ricotta fra Italien. Serveret med kiwi holdes kalorierne nede. Kiwien kan naturligvis erstattes af anden frugt.

Kagen er krydret med lakrids, men det betyder ikke, at den smager af lakrids. Mængden af lille og det fungerer udelukkende som et krydderi på lige fod med salt og peber i aftensmaden. 

Ricottakage med Kiwi til 4 personer


Ingredienser:

3 æg
125 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
250 g. ricotta
3 spsk. hvedemel
1½ tsk. lakridspulver

4 kiwi
lidt flormelis

Fremgangsmåde:

1. Del æggende i blommer og hvider.

2. Pisk æggeblommer skummende med sukker og vanillesukker. 

3. Pisk ricotta, mel oglakridspulver i. 

4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

5. Hæld dejen i en smurt springform og sæt i en kold ovn. Tænd ovnen på 170 grader og bag ca. 30 min. Afkøl kagen i formen.

6. Skær kagen i 4 stykker og læg på kagetallerkner. Hæld lidt flormelis i en si og sigt det ud over kagerne. 

7. Skær kiwierne i skiver eller tern og dekorer kagerne. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar