mandag den 16. maj 2016

Lasagne med Frisk Mozzarella




Nogle gange skal der en rigtig klassiker på bordet. Når jeg laver lasagne, laver jeg gerne en stor portion og laver små portions-lasagner, som jeg fryser ned. Så er der altid gode rester lige til at smide i ovnen. 

Lasagne med Frisk Mozzarella til 2 personer


Ingredienser:

6 lasagneplader, gerne fuldkorn
1 kugle mozzarella, gerne light, i tynde skiver

1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 gulerødder, groftrevne
olie til stegning
200 g. hakket oksekød
1½ spsk. koncentreret tomatpure
1½ dåse hakkede tomater
1 tsk. sukker
2 tsk. tørret oregano
salt og peber
½ potte basilikum, grofthakket

1½ dl. mælk
lys saucejævner
salt, peber, revet muskat

Fremgangsmåde:

1. Steg løg og hvidløg i olie et par minutter.

2. Tilsæt kødet og steg til det er brunet.

3. Tilsæt gulerødder, tomatpure, hakkede tomater, sukker, oregano, salt og peber og bring i kog. Lad saucen simre 15 min under låg.

4. Bring mælken i kog og jævn med saucejævner til en tyk sauce. Smag til med salt, peber og muskat.

5. Rør basilikum i kødsaucen og smag til.

6. Fordel halvdelen af mælkesaucen i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader ovenpå.

7. Læg skiftevis kødsauce og lasagneplader i fadet. Slut med kødsauce.

8. Hæld resten af mælkesaucen øverst og læg osteskiverne ovenpå. 

9. Bag lasagnen 30 min ved 200 grader og server med en skål salat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar