torsdag den 15. september 2016

To Slags Småkager af en Dej - Veganske





Til min mors fødselsdag havde jeg lovet at lave nogle småkager, og da der er veganere i familien skulle de gerne være veganske.

At bage vegansk kan være lidt af en udfordring, men småkager er ikke helt så svære. Det er vigtigt at vælge en fuldfed (80 %) plantemargarine - f.eks. Nutana, da kagerne ellers bliver bløde. Derudover handler det egentlig bare om at undgå opskrifter med æg og købe veganske ingredienser (f.eks. chokolade).

Her får I to forskellige veganske småkager af en dej.

Ønsker man ikke veganske kager erstatter man bare margarinen med smør.


To Slags Småkager af en Dej, ca. 50 af hver slags


Ingredienser:

400 g. plantemargarine - f.eks. Nutana
8 dl. mel
1 1/3 dl. kartoffelmel
2 dl. flormelis

80 g. hakket mørk chokolade
80 g. hakkede hasselnødder

2 spsk. sukker
½ spsk. kanel

Fremgangsmåde:

1. Bland mel, kartoffelmel og flormelis og ælt margarinen i. Tilsæt lidt ekstra mel hvis konsistensen er for blød.

2. Del dejen i to og ælt chokolade og nødder i den ene.

3. Tril dejen med chokolade og nødder til kugler på størrelse med en lille valnød og tryk dem flade. Bag 16-20 ad gangen ca. 10 min ved 175 grader til de er fint gyldne.

4. Tril resten af dejen til kugler og tryk dem flade med en vandfugtet gaffel. Drys med kanelsukker og bag som ovenfor.

5. Køl kagerne helt af og opbevar i kagedåser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar