fredag den 26. maj 2017

Flanksteak med Ratatouille og Safranris




Gæstemad der ikke tage ren evighed i køkkenet. Hvis du forbereder ingredienserne til denne ret, så kan den laves på 20 min. Er også rigtig fin til en helt almindelig hverdag, hvor alle skal forkæles en smule.

Flanksteak med Ratatouille og Safranris til 2 personer


Ingredienser:


Ratatouille:
1 lille squash, halveret på langs
1 lille aubergine, store tern
1 spsk. olie
1 peberfrugt, store tern
1 rødløg, tern
1 tsk. harissa krydderiblanding
2 fed hvidløg, presset
400 g. hakkede tomater
½ spsk. balsamico
½ potte basilikum
salt og peber

Ris:
150 g. basmatiris
1 nip safran (eller 1 tsk. gurkemeje)
3 dl. vand
1/4 citron
½ tsk. salt

Kød:
1 flanksteak ca. 300 gram
1 tsk. paprika
salt og peber
1 spsk. olie
½ potte persille, hakket
1 tsk. sennep
1 spsk. olivenolie
1/4 citron, saften

Fremgangsmåde:

1. Steg squash og aubergine i olie til det er godt gyldent og gerne let branket. Skær i tern.

2. Læg ris, vand, safran, citron og salt i en gryde og bring i kog. Kog 8 min. Tag gryden af varmen, fjern citronen og lad risen hvile under låg. 

3. Steg peberfrugt, rødløg og harissa kort i olie. Tilsæt hakkede tomater, hvidløg, aubergine, squash og balsamico og kog igennem. 

4. Krydr kødet med salt og paprika og steg i olie 3-4 min. på hver side. 

5. Bland persille, olivenolie og sennep på et skærebræt og dryp citronsaft over. Vend kødet heri inden det skæres i skiver i retning modsat kødets fibre. 

6. Server kødet med safranris og ratatouille drysset med revet basilikum. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar