Hvederne her er bagt med en såkaldt biga - en fordej der røres sammen dagen før bagerne skal bages. Det er ikke spor svært, og det giver et langt bedre resultat end de traditionelle hveder.
Hvedeknopper bagt på fordej, 12 stk.
Ingredienser:
Fordej:
250 g. hvedemel
2½ dl. vand
5 g. gær
Dej:
20 g. gær
3 dl. mælk
1 æg
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
1-2 tsk. kardemomme
75 g. blødt smør
450-500 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
1. Rør 5 g. gær ud i vand og pisk melet i. Læg en tallerken eller et låg på skålen og lad den stå på køkkenbordet et døgn.
2. Rør gære ud i mælk og tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og smør.
3. Tilsæt melet (hold lidt tilbage) og ælt ca. 10 min - gerne med dejkroge.
4. Lad dejen hæve tildækket 1½-2 timer.
5. Ælt dejen igennem og del i 12. Form til boller og sæt dem med 1 cm. mellemrum - gerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
6. Lad bollerne hæve tildækket 1½-2 timer.
7. Bag hvederne 15-20 min ved 225 grader. Afkøler på en rist.
8. Flæk hvedeknopperne og rist dem på begge sider. Server med smør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar