torsdag den 3. august 2017

Chokoladecupcakes med Saltkaramelcreme




Lækre chokoladecupcakes med en let salt topping.

Chokoladecupcakes med Saltkaramelcreme, 14 stk.


Ingredienser:

200 g. mørk chokolade
150 g. smør
3 æg
150 g. brun farin
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver

100 g. sukker
2 spsk. vand
1 dl. piskefløde

150 g. blødt smør
1 tsk. vanillesukker
½ tsk. fint salt
100 g. flormelis

lidt flagesalt

Fremgangsmåde:

1. Smelt chokolade og smør over vandbad og lad det afkøle kort.

2. Del æggene i hvider og blommer og pisk æggehviderne helt stive.

3. Pisk æggeblommer og farin skummende. Pisk chokoladesmørret i.

4. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Vend til sidst hviderne i. 

5. Fordel dejen i 14 muffinforme og bag ca. 15 min ved 200 grader.

6. Bland vand og sukker i en gryde og bring i kog ved middel varme. Lad det koge 6-7 min uden at røre i gryden til massen er gyldenbrun. 

7. Tag gryden af varmen og pisk fløde i lidt ad gangen. Pisk til konsistensen er blød og cremet. Køl helt af.

8. PIsk smør, vanillesukker og salt luftigt og pisk flormelis i.

9. Pisk den kolde karamel i cremen i ca. 2 min til cremen er jævn. Afkøl ca. 30 min i køleskab.

10. Dekorer de kolde kager med cremen og server. Opbevares på køl hvis de skal serveres senere. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar