fredag den 18. august 2017

Pita med Aubergineboller




Mange kender til pita med falafler, men det behøver ikke nødvendigvis være kikærter, vi putter i det veganske pitabrød. I denne opskrift har jeg lavet stegte aubergineboller, som smager dejligt mellemøstligt på samme måde som kikærter.

Pita med Aubergineboller til 2 personer


Ingredienser:

1 stor aubergine, tern
2 fed hvidløg, presset
½ dl. hakket persille
½ tsk. spidskommen
salt og peber
ca. ½ dl. rasp
olie til stegning

125 g. cherrytomater, halve
½ agurk, tern
1 hjertesalat, snittet

2 dl. yoghurt naturel
½ dl. hakket persille
salt og peber

2-4 pitabrød, gerne fuldkorn

Fremgangsmåde:

1. Kog auberginetern 20 min, hæld vandet fra og mos dem med en kartoffelmoser eller en gaffel.

2. Rør aubergine sammen med hvidløg, persille, spidskommen, salt og peber. Rør rasp i til konsistensen er som en frikadellefars.

3. Form flade boller med en våd ske og en våd håndflade og steg i olie ca. 5 min på hver side. 

4. Rør en dressing af yoghurt, persille, salt og peber og lun pitabrødene.

5. Fyld pitabrød med salat, tomat, agurk, aubergineboller og dressing. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar