onsdag den 27. september 2017

Spaghetti med Vinterkødsauce




Jeg spiser ikke ret meget kød, så i denne "kødsauce" har jeg erstattet kødet med et vegansk alternativ. De fås i mange supermarkeder, både på køl og som en tørret variant. Aldi har et stort udvalg af vegansk kødalternativer på køl og til rimelige priser. I Føtex kan man få de tørrede varianter fra Soy4you. 

Kødsaucen er spækket med revne rodfrugter.

Spaghetti med Vinterkødsauce til 2 personer


Ingredienser:

1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 pastinak, groftrevet
6 gulerødder, groftrevne
1 dåse hakkede tomater
250 g. hakket oksekød eller 150 g. vegansk køderstatning
1 spsk. olie
2 tsk. tørret timian
1 dl. rødvin
salt og peber

100 g. spaghetti, gerne fuldkorn
parmesanost eller revet vegansk ost
1 håndfuld basilikum, hakket

Fremgangsmåde:

1. Steg løg og hvidløg i olie et par minutter.

2. Tilsæt kødet og steg til det er brunet.

3. Tilsæt rodfrugter, hakkede tomater, rødvin og timian og steg under omrøring nogle minutter til vandet løber fra grøntsagerne. 

4. Lad saucen koge under låg 1 time. Rør jævnligt og tilsæt lidt vand, hvis den bliver for tør.

5. Kog spaghetti i letsaltet vand. 

6. Smag kødsaucen til med salt og peber og server på spaghetti og drysset med ost og basilikum.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar