tirsdag den 3. oktober 2017

Paneret Tofu med Stegt Spidskål og Ærtesauce




For børn kan tofu godt være lidt uoverkommeligt, især hvis det serveres i store tern i en gryderet. Men der er andre måder, at gøre det på. Først og fremmest er det vigtigt at købe en tofu, som er fast. Jeg kan rigtig godt lide den fra Aldi, som tilmed er rigtig billig sammenlignet med andre typer. Derudover kommer man rigtig langt med at panere tofuen i enten rasp eller sesamfrø.

Paneret Tofu med Stegt Spidskål og Ærtesauce til 2 personer


Ingredienser:

200 g. tofu i tykke bjælker
2 spsk. teriyakisauce
1 dl. rasp
1 spidskål, snittet groft
400 g. kartofler, både
all round krydderi (eller noget andet du godt kan lide)
100 g. ærter
3 blade mynte
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft

Desuden: olie, salt, peber

Fremgangsmåde:

1. Vend kartoflerne i olie og krydderi og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem 30 min ved 200 grader.

2. Blend ærter, mynte, olivenolie og citronsaft med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand til konsistensen er god. Smag til med salt og peber.

3. Steg spidskål i olie på en stor pande eller i en wok til det er mørt og brunet. Krydr med salt og peber.

4. Pensl tofustykkerne med teriyakisauce og vend dem i rasp. Steg i olie til de er gyldne og sprøde. 

5. Server tofu med kartofler, spidskål og ærtesauce.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar