onsdag den 4. oktober 2017

Italienske Kyllingefrikadeller




Det vigtigste, når man laver kyllingefrikadeller, er, at man sørger for at tilføre kødet noget smag. Det smager ikke af så meget på egen hånd. Her er farsen pakket i lufttørret skinke og basilikumblade.


Italienske Kyllingefrikadeller til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket kylling
½ tsk. salt
1 æg
2 spsk. rasp
½ citron, revet skal
16 blade basilikum
4 skiver lufttørret skinke

1 dl. hønsebouillon
1 dl. marsala
maizena

2 store bagekartofler, skrællet og i tern
1 spsk. smør

400 g. gulerødder, stave

Desuden: salt, peber, olie

Fremgangsmåde:

1. Vend gulerødderne med olie og krydr med salt og peber. Fordel dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen 30 min ved 200 grader.

2. Kog kartoffeltern i usaltet vand 20 min.

3. Rør kødet med salt. Tilsæt æg, rasp og citronskal og krydr med peber.

4. Læg lufttørret skinke på et skærebræt og læg to blade basilikum midt på hver. Form fire frikadeller og læg dem på den lufttørrede skinke. Læg to basilikumblade på hver og rul skinken sammen og frikadellerne. Steg i olie.

5. Tag frikadellerne af panden og tilsæt bouillon og marsala. Bring i kog og kog 5 min. Jævn med maizena.

6. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med smør og lidt vand. Smag til med salt.

7. Server frikadellerne med kartoffelmos, gulerødder og sauce. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar