mandag den 13. november 2017

Laksefrikadeller med Krydret Rødkålssalat




Nemme og lækre laksefrikadeller med en krydret rødkålssalat. Spis retten som den er eller server groft brød til.

Skær laksen i meget små tern eller hak den i en minihakker.

Laksefrikadeller med Krydret Rødkålssalat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. laks, hakket
1 tsk. salt
½ rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
10 g. ingefær, revet
1 æg, sammenpisket
3 spsk. rasp
2 spsk. finthakkede korianderblade
1 lime
salt og peber
1 spsk. olie

2 spsk. limesaft
½ spsk. brun farin
1 spsk. fiskesauce
½ spsk. olivenolie
1/4 rødkål, fintsnittet
3 gulerødder, revne
25 g. pinjekerner, ristede

Fremgangsmåde:

1. Rør laksen sej med salt.

2. Rør løg, hvidløg, ingefær og æg i. 

3. Tilsæt koriander og revet limeskal af ½ lime og krydr med salt og peber.

4. Rør rasp i og lad farsen hvile 10 min.

5. Bland limesaft, farin, fiskesauce og olie i en skål og rør rødkål og gulerødder i.

6. Tjek om farsen har den rette konsistens og steg frikadeller i olie 3-4 min på hver side.

7. Server frikadellerne med kålsalat drysset med pinjekerner og evt. brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar