Helt traditionelt, som jeg laver den, når det bare skal være godt og velkendt.
Boller i Karry til 2 personer
Ingredienser:
200 g. hakket svinekød
½ tsk. salt
½ løg, finthakket
1 æg
3 spsk. mel
½-1 dl. mælk
peber
100 g. ris
15 g. smør
2 tsk. karry
1½ spsk. mel
kogevand fra kødbollerne
1½ dl. madlavningsfløde
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog risene 18 min i letsaltet vand og hæld vandet fra.
2. Rør kødet med salt og rør æg, løg, mel og peber i. Rør mælk i til konsistensen er god.
3. Bring en lille gryde vand i kog og form 10-12 kødboller. Kog dem til de stiger til overfladen og tag dem op. Behold vandet.
4. Smelt smørret i en lille gryde og rør karry i. Lad det stege et øjeblik.
5. Rør melet i og pisk godt. Tilsæt kogevand lidt efter lidt til saucen er tyk men jævn. Rør fløde i og varm igennem.
6. Smag saucen til med salt og peber og læg kødbollerne i. Server med ris og f.eks. ovnstegte grøntsager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar