lørdag den 30. december 2017

Boller i Karry





Helt traditionelt, som jeg laver den, når det bare skal være godt og velkendt.

Boller i Karry til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød
½ tsk. salt
½ løg, finthakket
1 æg
3 spsk. mel
½-1 dl. mælk
peber

100 g. ris

15 g. smør
2 tsk. karry
1½ spsk. mel
kogevand fra kødbollerne
1½ dl. madlavningsfløde
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog risene 18 min i letsaltet vand og hæld vandet fra. 

2. Rør kødet med salt og rør æg, løg, mel og peber i. Rør mælk i til konsistensen er god.

3. Bring en lille gryde vand i kog og form 10-12 kødboller. Kog dem til de stiger til overfladen og tag dem op. Behold vandet.

4. Smelt smørret i en lille gryde og rør karry i. Lad det stege et øjeblik.

5. Rør melet i og pisk godt. Tilsæt kogevand lidt efter lidt til saucen er tyk men jævn. Rør fløde i og varm igennem.

6. Smag saucen til med salt og peber og læg kødbollerne i. Server med ris og f.eks. ovnstegte grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar