Søde linser med en frisk appelsincreme, der egner sig særligt til julen, men også kan spises resten af året.
Marcipanlinser med Appelsincreme, 20 stk
Ingredienser:
180 g. mel
100 g. smør
150 g. marcipan
1 spsk. vand
revet skal af 2 appelsiner
2 dl. appelsinsaft (2-3 appelsiner)
85 g. sukker
4 æg
Ristede mandelflager
Fremgangsmåde:
1. Pisk marcipan og smør blødt med en el-mikser.
2. Pisk melet i og saml dejen med lidt vand uden at ælte for meget. Stil i køleskab.
3. Bring appelsinskal, saft og sukker i kog i en gryde og hæld i en skål. Sæt på køl til den er lidt varmere end fingervarm.
4. Del dejen i 20 og rul til små cirkler. Beklæd 20 muffinforme i papir eller smurte metalforme med dejcirklerne. Metalformene skal smøres grundigt.
5. Pisk æggene lidt sammen og pisk appelsinlagen i. Fordel i de 20 linser og bag ca. 20 min ved 200 grader.
6. Lad dem køle lidt af i formen og pynt med ristede mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar