fredag den 29. december 2017

Marcipanlinser med Appelsincreme




Søde linser med en frisk appelsincreme, der egner sig særligt til julen, men også kan spises resten af året.

Marcipanlinser med Appelsincreme, 20 stk


Ingredienser:

180 g. mel
100 g. smør
150 g. marcipan
1 spsk. vand

revet skal af 2 appelsiner
2 dl. appelsinsaft (2-3 appelsiner)
85 g. sukker
4 æg

Ristede mandelflager

Fremgangsmåde:

1. Pisk marcipan og smør blødt med en el-mikser. 

2. Pisk melet i og saml dejen med lidt vand uden at ælte for meget. Stil i køleskab.

3. Bring appelsinskal, saft og sukker i kog i en gryde og hæld i en skål. Sæt på køl til den er lidt varmere end fingervarm.

4. Del dejen i 20 og rul til små cirkler. Beklæd 20 muffinforme i papir eller smurte metalforme med dejcirklerne. Metalformene skal smøres grundigt.

5. Pisk æggene lidt sammen og pisk appelsinlagen i. Fordel i de 20 linser og bag ca. 20 min ved 200 grader.

6. Lad dem køle lidt af i formen og pynt med ristede mandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar