torsdag den 28. december 2017

Nøddekage





Denne kage er nærmere konfekt, end den er kage. Baseret på marcipan og nøddemel og pyntede med lækre saltede mandler, der giver et godt modspil til den søde kage.


Nøddekage, 12 små stykker


Ingredienser:

75 g. blødt smør
100 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
2 æg
200 g. revet marcipan
50 g. hvedemel
75 g. hasselnødder
75 g. valnødder

200 g. flormelis
1 æggehvide
50 g. saltede mandler, grofthakkede
25 g. usaltede pistacienødde, grofthakkede
1 spsk. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde:

1. Pisk smør, sukker og vanillesukker godt sammen.

2. Pisk æggene i et ad gangen.

3. Pisk marcipan og hvedemel i dejen.

4. Læg nødderne i en minihakker og hak til mel. Pisk i dejen.

5. Beklæd en 20 x 20 cm form med bagepapir og fordel kagedejen heri. Bag ca. 25 min ved 175 grader. Køl af.

6. Rør æggehviden med flormelis til en tyk glasur og smør på kagen. Pynt med saltmandler, pistacienødder og hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar