torsdag den 14. december 2017

Frikadeller med Citron og Varm Kartoffelsalat




Frikadeller med en frisk smag af citron og rosmarin serveret med en lækker lun kartoffelsalat.

Frikadeller med Citron og Varm Kartoffelsalat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød
½ tsk. salt
½ løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 æg
3 spsk. rasp
revet skal af ½ citron
½ spsk. citronsaft
1 tsk. finthakket rosmarin
peber
olie til stegning

½ rødløg, hakket
300 g. kartofler, tern
1 lille broccoli, små buketter
½ potte persille, finthakket
½ spsk. olie
1 dl. vand
1 dl. madlavningsfløde
1 tsk. sennep
½ spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg rødløg klare i olie.

2. Tilsæt kartofler og steg kort. Tilsæt vand og kog under låg 10 min.

3. Rør kødet med salt.

4. Tilsæt løg, hvidløg, æg, rasp, citronskal og saft og rosmarin. Krydr med peber.

5. Form 6-8 frikadeller og steg i olie ca. 15 min i alt.

6. Tilsæt broccoli til kartoflerne og kog yderligere 5 min under låg.

7. Tag kartofler og broccoli op ad gryden og hæld madlavningsfløde i. Tilsæt sennep, citronsaft og sukker og smag til med salt og peber. Kog godt igennem.

8. Hæld kartofler og broccoli tilbage i saucen sammen med persille og server til frikadeller. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar