onsdag den 13. december 2017

Kartoffelmos og Kødsauce med mange Grøntsager




Kartoffelmos og kødsauce er en rigtig familieklassiker. Her er der ekstra grøntsager i begge, så det bliver sundere og mere velsmagende.

Kartoffelmos og Kødsauce med mange Grøntsager til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket oksekød
½ spsk. olie
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
4 gulerødder, revne
½ ds. hakkede tomater
1 dl. rødvin
1 tsk. tørret timian
salt og peber

2 bagekartofler, skrællede og i tern
200 g. grønkål, hakket
1 dl. mælk
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Svits løg og hvidløg i olie kort.

2. Tilsæt hakket kød og steg til det er brunet.

3. Tilsæt gulerødder og steg kort.

4. Tilsæt hakkede tomater, rødvin, timian, salt og peber og kog til mosen er færdig.

5. Kog kartoflerne i usaltet vand ca. 15 min.

6. Læg grønkålen i en slip let gryde og varm igennem så den bliver blødere og gennemvarm.

7. Hæld vandet fra kartoflerne og mos med en kartoffelmoser. Rør mælk i og krydr med salt og peber. Vend grønkålen i.

8. Server kødsaucen med kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar