Grønkål og er supersundt, og det er en rigtig god grønsag at få presset ind i december, hvor der godt kan være lidt langt imellem de helt sunde måltider.
Denne salat er vendt i en tahindressing med hvidløg, som giver den en virkelig lækker smag og dæmper den lidt skarpe kålsmag.
Køb evt. færdighakket frisk grønkål i supermarkedet og spar en masse tid.
Rå Grønkålssalat med Æbler til 2 personer
Ingredienser:
300 g. frisk grønkål, ribbet og finthakket
1/4 tsk. salt
1 tsk. olivenolie
1 æble, små tern
20 g. mandler, grofthakkede
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. akaciehonning
2 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
1 tsk. olivenolie
salt og peber
evt. lidt vand
Fremgangsmåde:
1. Vend salt og olivenolie i grønkålen og ælt med hænderne til grønkålen bliver mørk og blank.
2. Rør hvidløg, honning, tahin, citronsaft og olivenolie sammen. Tilsæt evt. lidt vand hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt og peber.
3. Vend kålen med dressing og æbler, anret i en pæn skål og drys mandler øverst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar