mandag den 18. juni 2018

Ovnbagt Laks med Edamamehummus





Jeg havde et stykke laks i fryseren, som jeg lavede til gæster en søndag aften. Det var virkelig lækkert med den grønne hummus, ristede asparges og et stykke brød.




Ovnbagt Laks med Edamamehummus til 4 personer


Ingredienser:

1 lakseside 600-800 gram
1 spsk. olivenolie
½ potte dild (finthakket)
1 citron (tynde skiver)

300 g. edamamebønner
200 g. ærter
1 fed hvidløg
3 spsk. tahin
2 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
½-1 dl. vand

Desuden: salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Blancher edamamebønner 3 min i letsaltet vand. Tilsæt ærterne det sidste minut. Dryp godt af.

2. Læg laksesiden på bagepapir på en bageplade. Pensl den med olivenolie og krydr med salt og peber. Drys dild på og læg citronskiver på. Dryp resten af olivenolien over.

3. Bag laks i ovnen 20 min ved 125 grader.

4. Kør edamamebønner, ærter, hvidløg, tahin, olie og citronsaft i en foodprocessor. Tilsæt vand lidt efter lidt til konsistensen er rigtig og hummus er jævn. Krydr med salt og peber.

5. Flyt laksen over på et fad og server med hummus og f.eks. ristede asparges og groft brød. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar