Hveder (Arla.dk), 12 store
Ingredienser:
50 g. gær
4 dl. sødmælk
2 små eller 1½ store sammenpiskede æg
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
ca. 675 g. hvedemel
Fremgangsmåde:
1. Mælken lunes til lillefingervarm og gæren udrøres heri.
2. Æg, salt, kardemomme og sukker tilsættes, og 600 g. mel røres i med en grydeske.
3. Lad dejen hæve lunt 30 min.
4. Tag dejen ud på bordet og ælt igennem. Tilsæt resten af melet hvis den klisterer.
5. Form til 12 boller der stilles tæt i en bradepande beklædt med bagepapir (undgå porcelæn, da det bageskorpe i bunden). Hæver 20 min.
6. Pensl med æg og bag 25 min ved 200 grader.
7. Lad hvederne køle 15 min i bradepanden og sæt dem derefter ud på bageristen og lad dem køle helt.
Ved servering:Flæk hvederne og rist dem på brødristeren eller i ovnen. Server med smør og syltetøj.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar