Kanelbrød
Ingredienser:
25 g. gær
2 dl. mælk
1 æg
50 g. smeltet smør
6-7 dl. hvedemel
½ dl. sukker
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
75 g. blødt smør
1½ dl. sukker
3/4 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
100 g. flormelis
Fremgangsmåde:
1. Opløs gøren i mælk og tilsæt æg, smør, sukker, salt og kardemomme.
2. Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens og ælt godt igennem.
3. Dejen hæver lunt en time.
4. Æltes igennem og rulles ud til en firkant.
5. Smør, sukker, kanel og kardemomme røres sammen og smøres på dejen.
6. Rulles sammen til en roulade og lægges i en rugbrødsform foret med bagepapir.
7. Hæver lunt endnu en time og bager 25 min ved 200 grader.
8. Afkøler og pyntes med glasur af flormelis og vand.
Dejen udrullet og med fyld på |
Kanelbrødet klar til anden hævning |
denne er bare så god, lige som bagerens og lidt bedre, den skal prøves, hilsen Kirsten
SvarSlethvor mange er den til ?
SvarSletDet bliver 1 brød på størrelse med et franskbrød, så en pæn skive til 8 personer er der i hvert fald :)
SletHilsen,
Tina
Det er et super godt kan kanelbrød og jeg har allerede bagt det flere gange. :-D
SvarSletJeg er glad for, at du kan lide det :-)
Slet