fredag den 13. juli 2012

Kartoffelsalat med Ærter




Jeg elsker kartoffelsalat i et væld af varianter. Denne indeholder flere grønsager end mange, og den er derfor også lidt sundere uden at det er på bekostning af smagen af kartoffelsalat. Mængden af løg gør det til en voksenret, men hvis halvdelen af løget erstattes med f.eks. majs, peberfrugt, agurk eller tomat, så er den også børneegnet, og det kan være en god måde at få de små til at spise flere grønsager på.

Jeg spiste kartoffelsalaten til et stykke laks og med en skål salat til, men mulighederne er mange. Den vil også gå godt til grillet kød. Med et stykke brød til kan den også udgøre en frokostret i sig selv, evt. drysset med bacontern.


Kartoffelsalat med Ærter til 2 personer


Ingredienser:

150 g. kogte kartofler
150 g. ærter
1 rødløg

1 dl. creme fraiche 6-9 % eller soyayoghurt
2 tsk. sennep
1 tsk. citronsaft
1 bdt. purløg
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1. Rør creme fraiche med sennep, citronsaft og klippet purløg og smag til med friskkværnet peber og ca. 1 tsk. salt.

2. Kartofler skæres i tern og rødløg hakkes fint. Begge blandes med ærter og dressingen vendes i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar