Jeg hører ofte især mænd sige, at de ikke kan blive mætte af vegetarmad, men vegetarmad kan og bør bestå af de samme komponenter, som mad med kød. Kulhydrater, proteiner og fedt i en ballanceret fordeling. Denne ret indeholder f.eks. to æg per person, og de indeholder omtrendt samme mængde protein som et stykke kød på 125 gram. Det er nok nærmere et spørgsmål om vane og holdning. Vegetarmad bør indeholde mere og andet end kulhydrater og grøntsager, og der er mange muligheder. Æg, mælkeprodukter, ost, bønner, linser og kikærter er gode muligeder.
Stegte Nudler med Æg og Ærter til 2 personer
Ingredienser:
110 g. nudler
4 æg
2 tsk. olie
150 g. frosne ærter
2 spsk. soja
1 spsk. sesamfrø
2 tsk. olie
1 porre
Fremgangsmåde:
1. Rist sesamfrøene på en pande i olie og hæld det i en skål.
2. Kog nudlerne efter ansvisningen på pakken. Hæld dem i et dørslag og afdryp.
3. Pisk æggene sammen og steg dem i olie som røræg.
4. Tilsæt porre, ærter, soja og sesamolie og steg 4-5 min.
5. Vend nudlerne i, varm kort ignnem og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar